Politic 

Nicolae Ciucă: OUG cu noile plafoane pentru energie, adoptată „pentru protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei”

Nicolae Ciucă: OUG cu noile plafoane pentru energie, adoptată „pentru protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei”

Nicolae Ciucă la o ședință.

Premierul Nicolae Ciucă a spus vineri, după şedinţa de Guvern, că ordonanța de urgență în care au fost stabilite prețurile la energie pentru următorul an a fost adoptată pentru „pentru protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei”.

„Am încheiat şedinţa de Guvern în cadrul căreia au fost aprobate unele acte normative, iar unul dintre acestea se referă la ceea ce am promis, pentru ceea ce înseamnă protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei, măsurile de protecţie pentru ceea ce înseamnă creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale”, a spus Ciucă.

„Pentru consumatorii casnici, care consumă până în 100 kwh – 0,68 de lei, măsura de care vor beneficiar 3,5 milioane de gospodării. Între 100-300 de kwh – 0,80 de lei, iar de această măsură vor beneficia 4,5 milioane de gosdpodării. Pentru consumatorii non casnici, preţul va fi de aproximativ 1 leu per kwh, pentru întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderii din industria alimentară. Pentru consumatorii energointensivi se va aplica o schemă de ajutor de stat”, a spus premierul într-o declarație de presă.

În ceea ce privește gazul natural, „pentru consumatorii casnici, preţul de 0,31 lei per kwh, iar pentru consumatorii non-casnici preţul va fi de până la 0,37 lei per kwh. Pentru întreprinderile care au avut un consum în 2021 de până la 50 de mii de kwh per oră se menţine acelaşi preţ”, a adăugat el.

Sursa:digi24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook