Extern 

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reţinut. Este vizat într-o anchetă privind fonduri europene

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reţinut. Este vizat într-o anchetă privind fonduri europene

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reţinut, joi seară, în cadrul unei investigaţii referitoare la utilizarea frauduloasă de fonduri europene, informează Reuters, citat de Mediafax.

Investigaţia, coordonată de Direcţia Generală a Poliţiei bulgare, se referă la 120 de cazuri de utilizare frauduloasă a fondurilor acordate Bulgariei de Uniunea Europeană. Conform agenţiei Reuters, la investigaţie participă şi procurori din cadrul Biroului Procurorului UE (Parchetul european).

Protest spontan organizat de apropiaţi

Joi seară, după o serie de percheziţii, a fost reţinut fostul premier Boiko Borisov, liderul formaţiunii de centru-dreapta Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), fostul ministru de Finanţe Vladislav Goranov, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Buget Menda Stoianova şi fostul director al Biroului de presă al Guvernului Sevdalina Arnaudova.

În momentul reţinerii lui Boiko Borisov, zeci de colegi de partid şi alegători au organizat un protest spontan în faţa reşedinţei fostului prim-ministru, cerând demisia actualului Guvern de la Sofia.

Sursa: Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook