Sociale 

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să ridice ultimele restricţii de călătorie. Singura regulă care rămâne valabilă până în 2023

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să ridice ultimele restricţii de călătorie. Singura regulă care rămâne valabilă până în 2023

Deşi bucuria Comisia Europeană îndeamnă statele membre să ridice ultimele restricţii de  călătorie. Singura regulă care rămâne valabilă până în 2023 |  Observatornews.roeste puţin umbrită de conflictul ruso-ucrainean, Europa este din ce în ce mai aproape de finalul pandemiei. Comisia Europeană îndeamnă statele membre să ridice ultimele restricții de călătorie rămase. Asta înseamnă că, în sfârșit, ne putem face planuri de vacanţă fără griji. După doi ani în care concediile peste graniţă au fost condiționate, la vară am putea călători fără probleme.

Comisarul Uniunii Europene pentru Justiţie este cel care a încurajat statele membre care în continuare au restricţii să renunţe la toate aceste măsuri. După cum bine ştim, unele ţări cereau în continuare completarea de documente tip PLF sau chiar carantinarea inclusiv a persoanelor vaccinate. Pentru a evolua confuziile provocate de diferitele reguli din diferite ţări, Comisia Europeană încurajează statele membre să renunţe la restricţii.

Pe 11 martie, anul acesta, Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească pentru încă un an valabilitatea certificatului digital Covid, adică până în iunie 2023. Din iunie 2021 şi până în prezent au fost generate mai bine de 1,7 miliarde de certificate digitale Covid.

Sursa: Observator.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook