Eveniment 

Aproape 300 de ucraineni s-au angajat cu contracte de muncă în România. Ce acte sunt necesare la angajare.

Aproape 300 de ucraineni s-au angajat cu contracte de muncă în România. Ce acte sunt necesare la angajare

Peste trei milioane de ucraineni au părăsit deja țara, potrivit ONU. În cel mai rău scenariu, până la 10 milioane de ucraineni ar lua calea pribegiei. Un copil devine refugiat la fiecare secundă, a evaluat Organizația Națiunilor Unite. În România au intrat până acum aproape 500.000 de ucraineni.

Mai bine de jumătate dintre români au oferit până acum sprijin refugiaţilor ucraineni! Potrivit unui sondaj la care au participat puţîn peste o mie de persoane, 52% au declarat că s-au implicat în acţiuni de susţinere. Iar dintre cei care nu au făcut-o încă, 61% spun că intenţionează să-le dea o mână de ajutor oamenilor care fug din calea războiului.

Cele mai importante moduri prin care oamenii cred că pot ajută sunt reprezentate de alimente şi servicii de cazare, în proporţie de 72%, respectiv 70%, dar şi de asistenţă medicală. Sondajul mai relevă şi faptul că şase din zece respondenţi şi-ar oferi locuinţa pentru cazarea refugiaţilor, dacă ar avea spaţiul necesar, iar 57% şi-ar sacrifică timpul liber pentru acţiuni de voluntariat. O altă formă de ajutor vine prin oferirea unui loc de muncă.

Astfel, un start-up românesc a creat o platformă dedicată special refugiaţilor din Ucraina, unde aceştia pot găși locuri de muncă în toată ţara. În doar câteva zile de la lansare, platforma avea peste 200 de anunţuri de angajare şi peste 300 de candidaţi. Alte platforme de profil au creat etichete speciale pentru că refugiaţii să poată găși cu uşurinţă un job la noi în ţară.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook