Extern 

Avioanele Rusiei, tinte sigure. Un nou transport de rachete antiaeriene, mai performante decat Stinger, a plecat catre Ucraina

Avioanele Rusiei, tinte sigure. Un nou transport de rachete antiaeriene, mai performante decat Stinger, a plecat catre Ucraina

SUA si aliatii sai din NATO au trimis un nou transport de sisteme de rachete sol-aer in Ucraina pentru a contribui la apararea acesteia, anunta CNN.

Potrivit unui oficial american de rang inalt, aceste sisteme suplimentare includ sistemele mobile de aparare antiaeriana SA-8, SA-10, SA-12 si SA-14 din epoca sovietica.

Aceste sisteme au o raza de actiune la o altitudine mai mica decat sistemul S-300, pe care Ucraina l-a solicitat. Cu toate acestea, ele au o raza de actiune mai mare decat rachetele Stinger cu lansare de pe umar furnizate anterior Ucrainei, ceea ce le confera capacitatea de a lovi rachete de croaziera.

Sistemele au fost procurate de la natiunile partenere NATO si sunt „pe drum”, potrivit acestui oficial american de rang inalt. Nu este clar in acest moment cum vor fi furnizate aceste sisteme catre Ucraina, precizeaza CNN.

Aliatii NATO vor continua sa trimita arme defensive catre Ucraina si sunt uniti in a sustine Kievul, a declarat miercuri ministrul american al apararii Lloyd Austin, la sosirea pentru o reuniune cu partenerii din cadrul organizatiei, informeaza Reuters.

„Ramanem uniti in sprijinul nostru pentru Ucraina”, a declarat Lloyd Austin in fata jurnalistilor. „Condamnam invazia neprovocata si nejustificata a Rusiei… Sprijinim capacitatea lor (a ucrainenilor – n.r.) de a se apara si vom continua sa o sustinem”, a mai pus ministrul american al apararii, adaugand ca angajamentul NATO de a-si apara aliatii este „de otel”.

Ucraina nu este membra a NATO, aminteste Reuters, adaugand ca Rusia si-a numit invazia din Ucraina o „operatiune militara speciala”.

Sursa: aktual24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook