Extern 

Un jurnalist american a fost ucis de invadatorii ruși din Ucraina în Irpin, în apropiere de Kiev

Un jurnalist american a fost ucis de invadatorii ruși din Ucraina în Irpin, în apropiere de Kiev

Poliția din Kiev a anunțat, duminică, că un jurnalist american a fost ucis în zona Irpin, în apropiere de capitala ucraineană aflată sub atacul invadatorilor ruși, relatează DW și CNN. Un alt jurnalist a fost rănit.

Deși primele informații arătau că jurnalistul era un reporter New York Times, cotidianul american a clarificat că acesta nu îi era afiliat.

Poliția din Kiev anunțase această informație pe baza legitimației de presă găsită care arăta că acesta fusese reporter NYT. NYT a clarificat că legitimația era mai veche și fusese emisă cu mai mulți ani în urmă.

Conform The Jerusalem Post, jurnalistul american ucis a fost identificat ca fiind Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, cetățean american.

„Suntem profund întristați să auzim de moartea lui Brent Renaud. Brent era un realizator de film talentat care a contribuit pentru NYT de-a lungul anilor. Deși a contribuit în trecut (cel mai recent în 2015), el nu se afla într-o misiune în Ucraina pentru New York Times. Informațiile inițiale care au circulat s-au bazat pe găsirea unei legitimații care fusese emisă cu mai mulți ani în urmă pentru o altă misiune”, a transmis publicația americană.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook