Politic 

Ciucă a discutat cu ministrul israelian de externe: Mai mult ca oricând cetățenii trebuie protejați de efectele agresiunii din Ucraina

Ciucă a discutat cu ministrul israelian de externe: Mai mult ca oricând cetățenii trebuie protejați de efectele agresiunii din Ucraina

Este nevoie mai mult ca oricând ca cetățenii noștri să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice ale agresiunii din Ucraina, a declarat duminică premierul Nicolae Ciucă, în timpul discuției pe care a avut-o cu ministrul israelian de Externe, Yair Lapid.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat duminică, la Palatul Victoria, cu ministrul israelian de externe, Yair Lapid, care este și prim-ministru alternativ, urmând să preia mandatul la jumătatea anului 2023, a transmis Guvernul.

Cei doi oficiali au analizat evoluția regională și gestionarea efectelor agresiunii ruse din Ucraina.

Nicolae Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securității.

ciuca-Yair-Lapid-guvern.jpg1
Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul israelian de Externe, Yair Lapid. FOTO: Guvern

“Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democrației, economiei de piață și a lumii bazate pe reguli. Este nevoie mai mult ca oricând ca cetățenii noștri să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat șeful Executivului.

Cei doi înalți oficiali au discutat despre perspectivele situației din regiune și modalitățile de soluționare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova și discuțiile purtate cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Oficialul israelian a mulțumit României pentru sprijinul prompt și prietenesc acordat cetățeniilor israelieni și evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

Discuțiile au vizat, de asemenea, oportunitățile de cooperare economică și de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securității cibernetice.

De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi ședințe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităților de creștere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook