Extern 

Culorile steagului Ucrainei, proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona. Reacţie furioasă a ambasadorului rus

Culorile steagului Ucrainei, proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona. Reacţie furioasă a ambasadorului rus

În vreme ce trupele ruse continuă să lovească teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând, oameni din toate colţurile lumii îşi manifestă susţinerea pentru poporul ucrainean. În Portugalia, un gest simbolic l-ar fi adus pe ambasadorul rus de la Lisabona, extrem de furios, “în pragul apoplexiei”. Pe faţada instituţiei au fost proiectate culorile drapelului Ucrainei.

Culorile drapelului Ucrainei, proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona

Spectacol de lumină şi culoare în capitala Portugaliei. Ambasadorul rus de la Lisabona nu a fost, însă, printre cei care au admirat gestul. În schimb, acesta ar fi avut o reacţie furioasă, descrisă drept “apoplectică” de către jurnalistul britanic Roger Hutchinson. Acesta a publicat pe Twitter şi o fotografie cu faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona, pe care au fost proiectate vineri seară culorile drapelului ucrainean.

“Două case din vecinătate proiectează culorile galben şi albastru pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona”, a precizat Hutchinson în dreptul imaginii.

Trupele ruse continuă să lovească teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând. Soldații lui Vladimir Putin şi-au extins pentru prima dată ofensiva spre vest, au atacat Dnipro și Luțk, în timp ce convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, care se îndrepta spre capitală, a fost “dispersat şi redesfăşurat”.

Autorităţile ucrainene au avertizat că situaţia din Mariupol este “critică” și nu se știe dacă ajutoarele vor putea ajunge în orașul încercuit. Cu câteva ore în urmă, la Kiev au sunat din nou sirenele alarmei aeriene, în timp ce se auzeau explozii puternice, iar la Cernihiv au fost înregistrate pagube însemnate.

De altfel, Belarus a anunţat sâmbătă că desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică pentru a preveni intrarea în ţară a unor “formaţiuni naţionaliste armate” din Ucraina.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook