Extern 

Belarus a anunţat că desfăşoară unităţi de luptă la graniţa cu Ucraina

Belarus a anunţat că desfăşoară unităţi de luptă la graniţa cu Ucraina

Belarus Russia Joint Military Drills
Belarus a anunţat sâmbătă că desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică pentru a preveni intrarea în ţară a unor „formaţiuni naţionaliste armate” din Ucraina, relatează dpa.

„Mişcările de trupe nu sunt în niciun fel legate de orice pregătiri, ca să nu mai vorbim de vreo participare a soldaţilor belaruşi la operaţiunea specială de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat adjunctul ministrului apărării, Viktor Gulevici, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

Zilele trecute, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat că ministerul belarus al Apărării trebuie să prevină orice atac atac „din spate” împotriva forţelor ruse.

Lukaşenko le-a transmis şefilor instituţiilor de apărare că trebuie să împiedice orice încercare – probabil a forţelor ucrainene – de a întrerupe liniile de aprovizionare ruseşti şi de a-i „lovi pe ruşi din spate”.

Ucraina acuză Belarusul că plănuieşte să intre în război alături de Rusia. Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a negat acest lucru.

Rusia şi-a folosit aliatul Belarus ca rampă de lansare a invaziei sale în Ucraina la 24 februarie. De asemenea, forţele ruse au folosit Belarus ca bază din care au atacat ţinte din Ucraina cu avioane de vânătoare şi rachete.

Sursa:digi24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook