Extern 

Un gimnast rus a purtat litera Z pe piept la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială. Lângă el pe podium se afla un sportiv din Ucraina

Un gimnast rus a purtat litera Z pe piept la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială. Lângă el pe podium se afla un sportiv din Ucraina

Gimnastul rus Ivan Kuliak a provocat indignare, sâmbătă, purtând pe echipament un simbol al armatei ruse, în timp ce împărţea podiumul cu un rival ucrainean, informează News.ro.

Un gimnast rus a purtat litera Z pe piept la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială. Lângă el pe podium se afla un sportiv din Ucraina

 

Fost campion de juniori, Kuliak a terminat pe locul trei la paralele, în spatele câştigătorului ucrainean Illia Kovtun, la etapa de Cupă Mondială de la Doha.

Şi în timp ce gimnaştii au fost fotografiaţi stând umăr la umăr pentru a-şi arăta medaliile, era clar vizibilă litera “Z” lipită pe pieptul echipamentului purtat de Kuliak.

Z-ul de pe echipamentul sportiv, făcut din benzi de leucoplast, era în locul drapelului rus, care a fost interzis de Federaţia Internaţională de Gimnastică.

Litera Z, care simbolizează “victoria” pentru ruşi, este imprimată pe tancuri şi pe alte vehicule militare ale armatei invadatoare în Ucraina.

Kuliak, în vârstă de 20 de ani, a efectuat, anul trecut, stagiul militar în armata rusă.

Litera Z, sprijin pentru război

Politicienii şi activiştii pro-Putin au fost de asemenea văzuţi purtând haine şi insigne cu litera “Z” pentru a-şi arăta sprijinul pentru război. Astfel de produse promoţionale cu litera Z sunt vândute de Russia Today, canalul TV finanţat de Kremlin.

Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat în care susţine că “Z” înseamnă victorie.

Pentru Kuliak, participarea la Cupa Mondială de la Dubai este ultima la competiţii pentru multă vreme. Forul internaţional de gimnastică (FIG) a anunţa, vineri, că gimnaştii, oficialii şi arbitrii din Rusia şi Belarus nu mai pot participa la concursuri, începând din 7 martie, din cauza conflictului armat din Ucraina.

Decizia a fost luată în urma unei decizii a Comitetului Executiv al FIG.

Nu sunt afectaţi de această decizie cei 8 gimnaşti din Rusia şi 4 din Belarus care concurează în aceste zile la Doha (2-5 martie), la cea de-a doua etapă de Cupă Mondială a sezonului”, a precizat FIG.

Decizia Comitetului Executiv al FIG va fi aplicată începând cu Campionatele Mondiale de Gimnastică Acrobatică de la Baku, Azerbaijan, 10-13 martie.

Război Rusia – Ucraina, ziua 11

Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Sursa: Observator.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook