Eveniment 

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina, refugiați în România, au ajuns sâmbătă la Colegiul Național Militar din Breaza. Ei își vor continua studiile în sistem online, cu profesori din Ucraina.

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN) este vorba de 27 de elevi refugiați, 15 băieți și 12 fete, care au sosit în România însoțiți de un cadru didactic și de un ofițer din Armata Ucraineană. Elevii, care provin din mai multe zone din Ucraina, inclusiv Donbas, își vor continua studiile, în fomat online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptopuri proprii și echipamente wifi.

MApN susține că grupul din Ucraina a intrat în România joi, prin punctul de trecere al frontierei Isaccea. Elevii au fost cazați, inițial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost duși la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autoritățile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoțiți de un echipaj de poliție militară.

„La sosirea în sediul colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinați de o echipă formată din cadre militare și elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazați și au luat masa. Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană și mici cadouri de bun-venit, ca de la copil la copil – dulciuri, jucării de pluș și obiecte de strictă necesitate. Cele 12 fete au primit mărțișoare și flori”, a transmis MApN.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook