Extern 

Armata rusă se apropie de a doua cea mai mare centrală nucleară a Ucrainei

Armata rusă se apropie de a doua cea mai mare centrală nucleară a Ucrainei

Russia Ukraine Military Operation
Trupele rusești se apropie de centrala nucleară Iujnoukrainsk aflată în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a anunțat vineri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, citată de CNN. Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din Ucraina după Zaporojie, centrala atacată și capturată vineri de forțele ruse.

„Forțele ruse se află acum la 30 de kilometri și continuă să se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a declarat ea, fără să denumească centrala.

Potrivit Energoatom, organismul de supraveghere al centralelor nucleare din Ucraina, Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din țară în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei.

„Președintele Putin trebuie să oprească această catastrofă umanitară punând capăt războiului și încetând aceste atacuri de neimaginat împotriva poporului Ucrainei”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadorul a adăugat că „pericolul iminent continuă”, după ce un dezastru a fost „evitat la limită” în noaptea de joi spre vineri, referindu-se la incendiul care a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie, după ce a fost bombardată de forțele ruse.

Sursa:digi24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook