Extern 

Ministrul ucrainean de Externe: Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate

Ministrul ucrainean de Externe: Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate

The political situation in the DPR during the period of the special military operation of the Russian Armed Forces in Ukraine.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat vineri că soldaţii ruşi au comis violuri în oraşele ucrainene, informează Reuters.

Agenţia britanică de presă menţionează că nu a putut verifica acuzaţia din surse independente şi că şeful diplomaţiei ucrainene nu a adus dovezi în sprijinul afirmaţiei sale.

„Când bombele cad asupra oraşelor noastre, când soldaţii violează femei în oraşele ocupate – şi avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldaţi ruşi au violat femei în oraşe ucrainene -, este dificil, bineînţeles, să vorbim despre eficienţa dreptului internaţional”, a spus Kuleba la un eveniment la Chatham House din Londra, informează Reuters preluată de Agerpres.

„Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că în cele din urmă cei care au declanşat acest război vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Kuleba”.

Sursă:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook