Stiri 

Un avion MiG-21 a dispărut de pe radar după ce a decolat de la Mihail Kogălniceanu. Elicopterul trimis să-l caute a dispărut şi el

Un avion MiG-21 a dispărut de pe radar după ce a decolat de la Mihail Kogălniceanu. Elicopterul trimis să-l caute a dispărut şi el

Un avion MiG-21 al aviaţiei române a dispărut de pe radar după ce a decolat miercuri seara de la baza Mihail Kogălniceanu într-o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

ACTUALIZARE 2 MARTIE, 22:00 Cei 5 militari aflaţi la bordul elicopterului au decedat, au informat surse ISU pentru Digi 24.

ACTUALIZARE 2 MARTIE, 21:50 Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, informează Ministerul Apărării.

Replica de Constanţa a difuzat imagini de la locul prăbuşirii.

„O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

„Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, informează MApN.

Ulterior, elicopterul IAR-330 trimis să-l caute a dispărut şi el de pe radar.

„Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare”, conform MApN.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook