National 

Până la sfârşitul săptămânii scăpăm de mască pe stradă şi de certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare iau în calcul autorităţile

Până la sfârşitul săptămânii scăpăm de mască pe stradă şi de certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare iau în calcul autorităţile

Până la finalul acestei săptămâni, Guvernul ridică o parte dintre restricţiile impuse de pandemie. Aşadar, vom scăpa de masca pe strada dar şi de certificatul verde.

Scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus şi trendul descendent pe care se află gradul de ocupare al secţiilor ATI din spitalele româneşti determină Guvernul să ia primele măsuri de relaxare.

Se renunţă şi la certificatul verde – nu vom mai avea nevoie de el pentru a intra la mall, la cinematograf, la restaurant sau la teatru şi se vor desfiinţa şi culoarele instalate pentru a separa vaccinaţii şi nevaccinaţii.

Se elimină şi restricţiile de program – dacă acum agenţii economici funcţionează de la 5 dimineaţa până la 10 seara, în curând nu va mai fi impusă nicio restricţie.

Creşte şi capacitatea pentru restaurante, cinematografe, săli de fitness şi de spectacole, de la 30% la 50%.

Toate aceste măsuri vor fi anunţate mâine de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, miercuri vor fi adoptate în şedinţă de guvern şi se vor aplica de joi.

Sursa: Observator.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook