Eveniment Stiri 

Cine sunt militarii morți după prăbușirea elicopterului IAR-330 Puma, la Gura Dobrogei. Cel mai tânăr avea 27 de ani

Cine sunt militarii morți după prăbușirea elicopterului IAR-330 Puma, la Gura Dobrogei. Cel mai tânăr avea 27 de ani

În accidentul aviatic în care a fost implicat  elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

  •  Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
  •               Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
  •               Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
  •               Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
  •               Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
  •               Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.   Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu,  decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare –salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor.

Un MiG 21-LanceR și un elicopter IAR-330 Puma, prăbușite lângă Cogealac

Dublă tragedie aviatică, în România. Un MiG 21-Lancer românesc s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, după ce a dispărut de pe radare. Un elicopter IAR-330 Puma, care a decolat de urgență spre zona posibilului impact, a dispărut și el de pe radare. Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile. Ulterior, MApN a confirmat că și elicopterul s-a prăbușit, la Gura Dobrogei, iar cei 7 militari de la bord au murit.

Sursa:Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook