Extern 

Zelenski, aclamat la scenă deschisă în Parlamentul European. Cu brațul ridicat, spune că Rusia “nu-i va îngenunchea”

Zelenski, aclamat la scenă deschisă în Parlamentul European. Cu brațul ridicat, spune că Rusia “nu-i va îngenunchea”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene să demonstreze că este de partea Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, la o zi după ce a semnat cererea oficială de aderare la blocul comunitar, transmite Reuters. La finalul discursului, liderul de la Kiev a ridicat brațul și a transmis că “ucrainenii își sacrifică viața pentru apărarea libertății”. Gestul său a fost aplaudat de oficialii europeni.
„Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei a precizat că ceea ce se întâmplă în ţara lui este o tragedie şi ei luptă pentru pământul lor, libertatea şi viaţa lor. „Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el. „Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili. Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta”.

Preşedintele ucrainean a precizat că Rusia a vizat copiii ucraineni. Atacurile de marţi s-au soldat cu moartea 16 copii.

El cere Parlamentului European să demonstreze că sunt alături de ucraineni, “să demonstreze că nu vor respinge Ucraina” şi să demonstreze că sunt „adevăraţi europeni”.

„Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea, am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi ca noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului”.
Zelenski a fost ovaţionat la finalul discursului, parlamentarii ridicându-se în picioare. 

Sursa:Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook