Sport 

Și sportul închide ușa Rusiei! FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din țara lui Putin

Rusia va avea interzis și în domeniul sportului. Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Europeană de Fotbal (UEFA) au anunţat suspendarea cluburilor şi echipelor naţionale din Rusia din competiţiile internaţionale.

FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din țara lui Putin. Forul continental a exclus-o pe Spartak Moscova, singura reprezentantă a Rusiei rămasă în cupele europene, din optimile Europa League.

Și sportul închide ușa Rusiei! FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din țara lui Putin

„Ca urmare a deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv UEFA, care a presupus adoptarea de măsuri adiționale, FIFA și UEFA au decis împreună că toate echipele rusești, fie că sunt naționale sau de club, să fie suspendate de la participarea atât la competițiile FIFA, cât și UEFA.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Biroul Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv de cele mai înalte organisme instituționale de decizie ale ambelor instituții, în situații de urgență.

Fotbalul este complet unit aici și în plină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid astfel încât fotbalul poate fi din nou un vector pentru unitate și pace între oameni”6”, se arată în comunicat.

De altfel, antrenorul echipei de fotbal Manchester City, Pep Guardiola, a afirmat, luni, că fundaşul lateral ucrainean Oleksandr Zincenko va juca marţi contra formaţiei Peterborough, în optimile de finală ale Cupei Angliei.
După invadarea Ucrainei de către Rusia, Zincenko nu a fost utilizat în meciul câştigat de Manchester City în deplasare cu Everton, sâmbătă, în Premier League (1-0).

Fotbalistul de 25 de ani a participat în ajunul meciului la o manifestaţie anti-război în centrul oraşului Manchester şi a trimis un mesaj în reţelele de socializare, şters ulterior, în care îl critica feroce pe preşedintele rus Vladimir Putin, notează AFP. Zincenko a fost emoţionat până la lacrimi de manifestarea de susţine a Ucrainei din partea suporterilor formaţiei Everton, sâmbătă, pe Goodison Park.

Sursa:RomaniaTV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook