Extern 

Cum justifică Putin decizia de a plasaforța  nucleară în alertă

Cum justifică Putin decizia de a plasaforța  nucleară în alertă

Guvernul lui Boris Johnson vrea ”să doboare regimul lui (Vladimir) Putin” prin sancţiunile impuse ca măsuri de retorsiune faţă de invazia Rusiei în Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al Executivului britanic. Ulterior s-a răzgândit şi a respins faptul că Regatul Unit ar căuta ”o schimbare de regim” precizând că ar urmări ”să oprească” Rusia, relatează AFP.

Vladimir Putin

Sancţiunile impuse de către Regatul Unit Rusiei, care-l vizează personal pe preşedintele rus Vladimir Putin, ”sunt concepute pentru a face să cadă regimul Putin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson. Întrebat despre aceste declaraţii, preşedintele Boris Johnson şi-ar fi schimbat opinia.

”Nu căutăm nimic în privinţa schimbării regimului. Aici este clar vorba despre felul în care oprim Rusia”, a dat el asigurări, potrivit news.ro.

Aceste declaraţii intervin în urma unei serii de schimburi de replici dure între Moscova şi Londra. Boris Johnson l-a catalogat săptămâna trecută pe Vladimir Putin drept un ”dictator”. Kremlinul a precizat luni că plasarea în alertă a forţei nucleare a fost decisă de către Vladimir Putin ca o reacţie la declaraţii ale ministrului britanic de Externe Liz Truss cu privire la posibile confruntăriarmate între Rusia şi NATO.

”Dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, vom vedea alte ţări ameninţate, ţările baltice, Polonia, Republica Moldova, iar asta s-ar putea termina printr-un conflict cu NATO”, a declarat duminică Liz Truss.

Război Rusia – Ucraina, ziua 5

A cincea zi a războiului pe care președintele rus Vladimir Putin l-a declarat Ucrainei a început cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina.

După câteva ore de calm, rușii au lansat un nou atac masiv în Harkov, soldat cu zeci de morți și răniți, potrivit consilierului ministrului ucrainean de Interne Anton Herashchenko. Între timp, la Gomel, în Belarus, continuă negocierile între delegațiile Rusiei și Ucrainei. MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele în ZIUA 2ZIUA 3 și ZIUA 4 de război din Ucraina. Desfășurarea evenimentelor din data de 24 februarie poate fi urmărită AICI.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook