Stiri 

25.000 de refugiați se află pe teritoriul României, la patru zile de la izbucnirea războiului în Ucraina

25.000 de refugiați se află pe teritoriul României, la patru zile de la izbucnirea războiului în Ucraina

Cetățeni din Ucraina care au ajuns în România prin vama Isaccea.

Un număr de 25.000 de cetăţeni ucraineni se află pe teritoriul ţării noastre, iar 102 dintre aceştia au ales să solicite protecţia statului român, depunând cerere de azil, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

“Potrivit datelor pe care le avem, până la miezul nopţii, sunt 47.000 de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră, dintre care 22.785 au ieşit deja. Aşadar, până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, sunt 25.000 de cetăţeni ucraineni care se află pe teritoriul României. Dintre aceştia, 102 au ales să solicite protecţia statului român, depunând în acest sens cerere de azil”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, centrele de azil gestionate de Inspectoratul General pentru Imigraţie au un grad de ocupare în acest moment de 57,7%, incluzând şi ceilalţi solicitanţi de azil, în afara cetăţenilor ucraineni.

Tabăra mobilă de la Siret a început să primească refugiaţi

Tabăra mobilă din Siret a început să găzduiască, duminică dimineaţă, cetăţeni veniţi din Ucraina, care vor rămâne temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată.

El a precizat că primele 41 de persoane au fost aduse cu microbuzele pompierilor militari, din zona vamei la Stadionul “9 mai” din oraşul Siret, unde sâmbătă a fost amplasată şi operaţionalizată tabăra mobilă.

Alin Găleată a reamintit că o tabără mobilă poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare complet fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit şi europubele, precum şi o bucătărie rulantă.

Sursă:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook