Sănătate 

Valul Omicron se apropie de final. Când ar putea fi eliminate toate restricțiile

Valul Omicron se apropie de final. Când ar putea fi eliminate toate restricțiile

 

Pandemia e pe cale de dispariţie. Sunt tot mai puţine cazuri, iar numărul infectaţilor în stare gravă a scăzut sub pragul de o mie de persoane. Aşa că săptămâna viitoare ne-am putea aștepta la ridicarea unor restricţii.

Valul Omicron se apropie de mal. În ultimele 24 de ore au fost 8.974 de infectări, în scădere cu aproape două treimi faţă de acum o săptămână şi de 3,5 ori mai puţine faţă de începutul lunii. Şi la ATI sunt mai puţini internaţi. În prezent sunt 994 de pacienţi, cu 17 procente sub numărul de acum două săptămâni.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: ”Aşteptăm să scădem sub 50% grad de ocupare, la terapie intensivă, asta înseamnă sub 900 de paturi ocupate şi cred că atunci putem vorbi de ridicarea primelor restricţii, sau măsuri de protecţie”.

Andreea Petrescu, reporter Observator: “Masca NU va mai fi obligatorie în aer liber. Magazinele şi restaurantele vor putea rămâne deschise şi după ora 22, în mall-uri vor putea intra şi cei care nu au certificat COVID, iar stadioanele şi sălile de spectacole vor putea fi ocupate la 50% din capacitate, faţă de 30% în prezent”.

Măștile de protecție vor rămâne obligatorii în şcoli

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: ”Cât timp avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită. Cred că putem face acest lucru nu numai cu elevii, ci și cu alte categorii de persoane în momentul în care transmiterea comunitară dispare”.

Eliminarea tuturor restricţiilor este aşteptată luna viitoare sau, cel târziu, în aprilie.

Sursa: Observator.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook