Stiri 

Mită cerută refugiaţilor din Ucraina pentru a li se permite să ajungă în România

Mită cerută refugiaţilor din Ucraina pentru a li se permite să ajungă în România

Întreaga lume este în alertă, din cauza conflictului armat izbucnit în Ucraina şi care s-a soldat, deja, cu mii de morţi şi de răniţi.

Refugiaţi ucraineni la graniţa cu România

Mii de refugiaţi ucraineni au pătruns în România

  • Peste 4.000 de români s-au oferit să găzduiască refugiaţi ai războiului din Ucraina.

Zeci de mii de persoane au trecut deja graniţa în ţări precum România, Ungaria, Polonia sau Slovacia, însă, deşi pot fi consideraţi refugiaţi de război, misiunea lor nu a fost una tocmai dificilă. Un semnal de alarmă a fost tras de Christina Kubecka, cetăţean american din Ucraina. Într-o intervenţie avută la Fox News, aceasta a precizat că i s-a cerut mită pentru a trece graniţa din Ucraina în România. Suma vehiculată ar fi în jur de 100 de dolari de persoană.

Probabil în toate punctele de trecere a frontierei se cere mită de către poliţiştii de frontieră ucraineni. Noi suntem acum la un punct de trecere a frontierei către România“, a fost mesajul transmis de Christina Kubecka.

Mii de ucraineni au intrat în România, de la izbucnirea conflictului armat

Autorităţile din România au de gestionat o problemă extrem de delicată, respectiv cea a refugiaţilor care fug din calea războiului din Ucraina. Mii de cetăţeni ucraineni au solicitat permisiunea de a intra în România, în ultimele două zile, dar aceştia nu au pătruns în ţara noastră doar pe la punctele comune de trecere a frontierei, există ucraineni care au intrat în România şi din Republica Moldova.

Iar autorităţile din România se aşteaptă ca cifrele să continuă să crească. Se asigură cazare în mai multe centre din oraşe precum Suceava, Botoşani sau Sighet. Peste 50.000 de persoane s-au înscris deja în grupul UNIŢI PENTRU UCRAINA, iar peste 4.000 au oferit cazare gratuită pentru refugiaţi.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook