Stiri 

Ion Ţiriac construieşte un complex de nataţie cu bazin olimpic. Va avea o capacitate de 790 de locuri

Ion Ţiriac construieşte un complex de nataţie cu bazin olimpic, cu o capacitate de 790 locuri ce va fi amplasat chiar lângă patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, inaugurat în 2016. Proiectul constă în construcția unei clădiri cu o suprafață de circa 6.700 de metri pătrați.

 
Ion Ţiriac construieşte un complex de nataţie cu bazin olimpic

Ion Ţiriac construieşte un complex de nataţie cu bazin olimpic ce va cuprinde un bazin de înot olimpic cu dimensiunile de 50 metri x 25 metri, un bazin pentru recuperare cu dimensiunile de 10 metri x 25 metri, gradene pentru public și sportivi de aproximativ 790 locuri, vestiare pentru sportivi și oficiali, vestiare publice, săli de forță, zonă de recuperare, saună umedă și uscată, hammam, cabinete medicale, grupuri sanitare publice, garderobă, cabină de arbitraj, cabină de presă și spații de birouri pentru administrație, potrivit Profit.ro.

Ion Ţiriac construieşte un complex de nataţie cu bazin olimpic

Tribuna pentru spectatori se va afla pe latura de est a bazinului și are o lungime de 43,80 metri și este împarțită în două sectoare cu 9 rânduri, rezultând o capacitate totală a tribunei de 516 locuri dintre care 48 de locuri la loja și 468 de locuri pentru public.

Tribuna pentru sportivi se află pe latura de nord a bazinului și are o lungime de 23,50 metri și este împărțită într-un sector cu trei scări, rezultând o capacitate totală a tribunei de 297 locuri.

Investiția se va realiza pe un teren cu o suprafață de aproape un hectar aflat în proprietatea lui Ion Țiriac.

Ion Țiriac a anunțat anul trecut că pregătește construcția unei săli ultramoderne de gimnastică, a unui bazin, a unei academii de tenis și a unui mini-stadion lângă patinoarul din Otopeni, potrivit GSP. El a menționat atunci că fundația sa a investit deja 50 de milioane de euro în acest proiect.

Spre comparație, complexul olimpic de natație din Otopeni, inaugurat anul trecut de Compania Națională de Investiții, a costat circa 33 de milioane de euro și include 6 bazine de înot, din care două de dimensiuni olimpice, și o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori.

Proiectul bazinului olimpic și al faciltăților ce ar urma a fi construite de către Grupul Țiriac în vecinătatea patinoarului Allianz-Țiriac Arena sunt în stadiu de documentare la momentul curent. Pe măsură ce vor exista informații mai detaliate vom reveni cu comunicări inclusiv către reprezentanții media“, au transmis reprezentanții grupului Țiriac, pentru sursa menţionată mai sus.

Sursa:RomaniaTV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook