Stiri 

Conflict imobiliar pe plaja din Corbu. Acuzațiile pe care Prefectura Județului Constanța le aduce unui dezvoltator

Conflict imobiliar pe plaja din Corbu. Acuzațiile pe care Prefectura Județului Constanța le aduce unui dezvoltator

Un conflict imobiliar de pe plaja Corbu va fi tranșat în instanță.

Este vorba despre un ansamblu de 18 locuințe cu un etaj, iar dezvoltatorul este acuzat de Prefectura Județului Constanța că nu are o autorizația de construcție pusă la punct, întrucât zona aparține Rezervației Biosferei Delta Dunării. Însa atât constructorul, cât și proprietarul terenului susțin că au toate documentele în regulă.

Construcția complexului de 18 locuințe situate în apropiere de plaja de la Corbu a pornit anul trecut. Abia la începutul acestui an, mai multe asociații non guvernamentale au contestat legalitatea ridicării unor clădiri în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Astăzi, prefectul județului Constanța a anunța că a solicitat anularea autorizației de construcție.

Reporter: “Ați luat în calcul să opriți lucrările?”.

Cristian Stanciu, dezvoltator imobiliar: “Am luat în calcul și această posibilitate, dar nu vă pot promite că se va și întâmpla”.

Pe de altă parte, primarul din Corbu susține lucrările. La fel și expertul în biodiversitate, cel care a făcut studiul de impact asupra mediului.

Vasile Lumânar, primarul comunei Corbu: “Precedentul a fost creat, în zonă s-a construit, ținând cont că vrem să aducem comuna la stadiul de stațiune da clar noi ne dorim să atragem cât mai mulți investitori în zonă bineînțeles în condițiile respectării legii”.

Călin Hodor, expert în diversitate: “Sigur este în afara zonei acelei zone în care este interzisă construcția”.

În lipsa unei hotârâri a judecătorilor, lucrările la cele 18 clădiri pot continua fără probleme chiar dacă sunt situate în apropiere plajei de la Corbu.

Sursa:stirileprotv.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook