Diverse 

Un cerb rănit a fost filmat pe străzile din Câmpulung Moldovenesc. Animalul s-a refugiat într-o gospodărie

Un cerb rănit a fost filmat pe străzile din Câmpulung Moldovenesc. Animalul s-a refugiat într-o gospodărie

Un cerb rănit a fost surprins de un localnic în timp ce intra într-o gospodărie din Câmpulung Moldovenesc, în căutare de hrană. Bărbatul care a făcut publice imaginile, iar în prezent animalul este căutat de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle. “Am ajuns ieri la fața locului împreună cu o întreagă echipă de oameni pentru a-l repera, tranchiliza, evalua și ajuta. Din păcate l-am căutat până după miezul nopții, nu l-am găsit, iar în acest moment s-au reluat deja căutările și tragem speranța că vom reuși”, au transmis aceștia, într-o postare pe Facebook.

„Un frumos cerb rănit probabil va ajunge prada câinilor dacă nu se iau măsuri rapide. Tranchilizat și operat, bandajat îngrijit, sau din păcate delogat și extras pentru a nu se mai chinui”, a scris bărbatul pe Facebook, potrivit presei locale.

Acesta declarat apoi pentru Monitorul de Suceava că a fost sunat de un ONG pentru protecția animalelor care l-au anunțat că vor căuta animalul.

“În legătură cu situația cerbului rănit din Câmpulung Moldovenesc. Am ajuns ieri la fața locului împreună cu o întreagă echipă de oameni pentru a-l repera, tranchiliza, evalua și ajuta. Din păcate l-am căutat până după miezul nopții, nu l-am găsit, iar în acest moment s-au reluat deja căutările și tragem speranța că azi vom reuși. Echipa de noaptea trecută, Solo Gheorghe, băieții de la Wild Bucovina, medicul veterinar Moroşan Andrei, alți doi medici veterinari pregătiți să ne ajute cu tranchilizarea – câțiva oameni cu suflet care, ca și noi, vom merge pe varianta capturare, tranchilizare, evaluare, cazare într-un sanctuar.

A recolta și împușca un animal salbatic rănit este extrem de simplu, dar prin implicarea noastră a tuturor, această variantă iese din discuții. Iar a lua decizia de a-l ucide fără evaluarea unui medic veterinar este exclusă – și spunem acest lucru amintindu-ne de cazul ursului accidentat în Harghita, care, după 18 ore de agonie pe mijlocul șoselei, a primit într-un final un glonte și nu un tranchilizant, decizia luându-se doar după probele vizuale, fără consult, fără radiografii, fără evaluare.

A-l tranchiliza, evalua medical, a găsi o soluție, a-l transporta, a-i acorda un proces corect și o șansă în cazul în care o are și este recuperabil – este extrem de dificil, însă posibil. Și asta vom face.

Ținem să mulțumim pentru sprijinul domnului director DSVSA Suceava Mihai Voloșeniuc cu care am stat în telefon până la miezul nopții. Revenim cu vești, sperăm bune!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a asociației Casa lui Patrocle.

Sursa:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook