Eveniment 

“Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil”. Mercur găsit în subsolul unui bloc din Câmpulung Muscel

“Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil”. Mercur găsit în subsolul unui bloc din Câmpulung Muscel

 

 

Alertă, seara trecută, în muncipiul Câmpulung Muscel! Două sticle cu mercur au fost descoperite în subsolul unui bloc de un locatar, în timp ce făcea curăţenie. După ce a spart din greşeală una dintre sticle, bărbatul a anunţat autorităţile. Oamenii legii au izolat zona, până când echipajele specializate au îndepărat din imobil substanţa periculoasă. Poliţia a deschis o anchetă ca să afle cum a ajuns substanţa acolo şi cui îi aparţineau sticlele.

 

Alarma s-a dat puţin după ora 19:00. Un bărbat care intrase în subsolul blocului pentru a face curăţenie a descoperit că dintr-un sac curge o substanţă necunoscută. A văzut petele pe jos, dar nu şi-a dat seama imediat despre ce este vorba.

A alertat prima dată vecinii, iar când au realizat că este vorba despre mercur, au sunat la 112. Zona a fost împânzită imediat de pomperi, poliţişti, dar şi de cei de la Garda de Mediu.

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: În urma sesizării, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Muncipiului Câmpulung au asigurat locul faptei, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Argeş împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Argeş pentru ridicare în condiţii de siguranţă a substanţei cu potenţial periculos. 

Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil

Autoritățile le-au recomandat locatarilor blocului să rămână în case. Au blocat accesul în subsol, au ridicat sacul cu sticle și au îndepărtat toate petele de metal lichid ce se întinseseră pe jos.

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel: Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil, pentru că acolo sunt două biciclete, să fi călcat în mercurul ăla sau sunt scenarii şi mai negre. Eu zic că ne iubeşte Dumnezeu. 

Polițiștii au deja un cerc de suspecți ce ar fi putut duce substanța în subsol.

Mercurul este o substanţă puternic halucinogenă. Deţinerea, traficul şi vânzarea acestuia sunt strict interzise şi pedepsite prin lege.

sursa:Observatornews

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook