Stiri 

O fată a murit în brațele tatălui ei, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești, care intervenea la accidentul fiicei sale

O fată a murit în brațele tatălui ei, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești, care intervenea la accidentul fiicei sale

Soarta a fost extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Duminică seară, când era de serviciu în echipajul de descarcerare, militarul a intervenit la un accident unde victimă era chiar fata lui de 15 ani.

Deși colegii au reușit să o scoată din mașina, iar adolescenta a fost resuscitată chiar și de tatăl ei, rănile au fost mult prea grave. La volan era iubitul fetei, un tânăr de 18 ani.

Atenție, urmează detalii și imagini care vă pot afecta emoțional!

Caporalul Romeo Baciu era de serviciu la substația ISU din Padina – Buzău când în dispecerat a venit apelul care anunța accidentul.

Pe Drumul Național 2C, o mașină se răsturnase în afara șoselei și – el, împreună cu echipajul de descarcerare, au fost trimiși ca să intervină.

Când militarii au ajuns la locul tragediei, caporalul Romeo Baciu și-a recunoscut fiica printre victime.

Dumitra Turtoi, martor: „Când l-a anunțat a zis: „Doamne, cred că e fata mea” și când s-a dus acolo, chiar fata lui era”.

Ștefania – fiica de 16 ani a caporalului Romeo Baciu – era în mașina distrusă împreună cu un prieten, un băiat de 18 ani care obținuse de câteva săptămâni permisul de conducere. Fata abia mai respira.

Vlăduț Pârvu, ISU Buzău: „S-a extras o persoană de sex feminin necooperantă și inconștientă ce a fost preluată și transportată către unitatea de primiri urgențe din județ”.

Până să ajungă la spital, inima Ștefaniei a cedat și – spun martorii – tatăl ei a încercat să o salveze.

Prieten de familie: „Păcat că nu a putut să o salveze, fiind chiar el salvatorul”.

Caporalul Romeo Baciu era divorțat și își creștea singur fiica de 15 ani. Copila s-a născut la 3 ani după explozia de la Mihăilești din care tatăl ei a scăpat cu viață. Bărbatul era soldat când a fost trimis să intervină. 18 oameni și-au pierdut atunci viața și 13 au fost grav răniți.

Romeo Baciu, în 2013: „Momentul supraviețuirii mele a fost că am fost aplecat și nu am fost în picioare” .

”Plâng încontinuu și cu toții și-ar fi dorit să o mai vadă măcar o dată”

Ștefania era elevă în clasa a VIII-a. La școală, colegii i-au făcut un altar, la fel ca și la locul accidentului.

Alina Palcău, diriginte: „Ștefania era un elev cuminte, o elevă cuminte, era de fiecare dată implicată, se implica în activități, prietenoasă, colegii se puteau baza întotdeauna pe ea”.

Răzvan Oprea, director Școala nr. 2 Padina: „Cu greu le-a venit să creadă ceea ce s-a întâmplat, plâng încontinuu și cu toții și-ar fi dorit să o mai vadă măcar o dată”.

Băiatul care conducea mașina în care se afla Ștefania a scăpat fără răni grave din accident. Urmează să fie audiat de polițiștii care îl cercetează pentru ucidere din culpă.

Sursa: ProTV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook