Extern 

“Nori de furtună la graniţa cu Ucraina”. Scenariu sumbru prezentat de 3 oficiali occidentali, care urmăresc planurile Rusiei

“Nori de furtună la graniţa cu Ucraina”. Scenariu sumbru prezentat de 3 oficiali occidentali, care urmăresc planurile Rusiei

Temerile statelor occidentale potrivit cărora Rusia va invada Ucraina s-au intensificat în ultimele zile, deoarece unităţile militare ruse sunt „pregătite” de o invazie de amploare, iar „viitorul pare sumbru”, au dezvăluit, luni, trei înalţi oficiali occidentali, relatează Reuters.

Rusia a ordonat consolidarea armatei, în timp ce a cerut NATO să refuze aderarea Ucrainei la alianţa militară. Pe de altă parte, Rusia susţine că avertismentele occidentale conform cărora statul rus intenţionează să invadeze Ucraina sunt „isterice şi periculoase”.

Rusia ar fi “pregătită de invazia” Ucrainei

Trei oficiali occidentali, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au precizat că unităţile militare ruse plasate la graniţa cu Ucraina sunt acum „pregătite” pentru o invazie, relatează news.ro. Ei au mai menţionat că nu ştiu dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat data la care va avea loc invaza, dar şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea provocărilor false în regiunile separatiste susţinute de ruşi din Ucraina.

“Nori de furtună la graniţa cu Ucraina”

„Îngrijorarea noastră cu privire la ceea ce vedem pe teren a crescut”, a spus unul dintre ei. Imaginea de ansamblu este una „foarte întunecată, cu nori de furtună care se adună la graniţa cu Ucraina”, declară aceştia. Oficialii au relatat că au urmărit şedinţa Consiliului de Securitate convocată de Putin, precum şi o reuniune a camerelor inferioare şi superioare ale Dumei.

Un alt oficial a spus că desfăşurarea de forţe ruse continuă, inclusiv sistemul de rachete sol-aer S-400s, avioane şi vehicule blindate au fost plasate la graniţa cu Ucraina.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook