Sănătate 

Arafat: “Una dintre modalităţile de dezinformare e că cei care s-au vaccinat fac HIV. E extrem de grav şi nu are absolut nicio bază ştiinţifică”

Arafat: “Una dintre modalităţile de dezinformare e că cei care s-au vaccinat fac HIV. E extrem de grav şi nu are absolut nicio bază ştiinţifică”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că una dintre modalităţile de dezinformare recente pe care a observat-o este că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID fac HIV, precizând că acest lucru este “o dezinformare extrem de gravă şi care nu are absolut nicio bază ştiinţifică”, notează news.ro.

 

Arafat: "Una dintre modalităţile de dezinformare e că cei care s-au vaccinat fac HIV. E extrem de grav şi nu are absolut nicio bază ştiinţifică"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă există o similiritate între HIV şi SARS-CoV-2. “Au fost astfel de informaţii într-adevăr, dar nu vorbim sub nicio formă de o evoluţie similară, de căi de infectare comune. Sunt poate anumite asemănări la nivelul de proteină virală, dar nu avem alte date care să impună o similaritate importantă între aceste două virusuri”, a precizat Gheorghiţă.

Raed Arafat a intervenit cu o completare. “De fapt, una dintre modalităţile de dezinformare recentă pe care am observat că este că cei care s-au vaccinat fac HIV. Deci atenţie foarte mare la cine crede astfel de bazaconii pentru că vă daţi seama că este o dezinformare extrem de gravă şi care nu are absolut nicio bază ştiinţifică. Este o chestie făcută numai că să sperie oamenii ca să nu se vaccineze. Deci pe lângă ce a zis domnul doctor, pe lângă ce aţi întrebat, ce am văzut este aceasta tentativă, chiar ieri urla cineva în faţa ministerului că cei care v-aţi vaccinat, testaţi-vă pentru HIV. Nu are absolut nicio bază ştiinţifică şi nicio bază faptică treaba asta, doar dezinformare şi doar modalităţi de a speria populaţia. Populaţia trebuie să se îndepărteze de ele şi să se delimiteze de astfel de informaţii, nici măcar să nu le share-uiască, să nu le răspândească pentru că sunt informaţii date doar pentru inducerea de panică şi dezinformare în rândul lor”, a transmis şeful DSU.

Sursa: observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook