Extern 

Uniunea Europeană aruncă de două ori mai multe vaccinuri anti-COVID-19 decât cele donate Africii

Uniunea Europeană aruncă de două ori mai multe vaccinuri anti-COVID-19 decât cele donate Africii

Alianţa Populară pentru Vaccinuri, a denunţat că până la sfârşitul lunii februarie UE va arunca la gunoi aproape de două ori mai multe vaccinuri anti-COVID-19, decât cantitatea pe care o va dona până la această dată Africii, relatează EFE.

Alianţa notează într-un comunicat publicat miercuri că, potrivit estimărilor sale, membrii Uniunii vor arunca 55 de milioane doze de vaccin neutilizate la încheierea acestei luni, aproape dublu decât cele 30 de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 pe care UE s-au angajat să le doneze Africii în aceeaşi perioadă, scrie Agerpres.

În faţa acestei situaţii, platforma consideră că “Europa a trădat Africa” şi acuză UE de “acapararea vaccinurilor”, învinovăţind clubul comunitar că a blocat posibilitatea ca medicamentele anti-COVID-19 să se fabrice inclusiv pe teritoriul Africii.

Aceste acuzaţii vin cu câteva zile înainte să înceapă la Bruxelles un summit între Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, la care vor participa responsabili de pe ambele continente şi unde se va discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus.

Alianţa Populară pentru Vaccinuri, care reuneşte organizaţii precum Oxfam, Christian Aid sau ONUSIDA, cer ca UE să fie trasă la răspundere pentru modul cum a tratat Africa.

Potrivit platformei, membrii UE au destinat Africii doar 8 % din exporturile lor de vaccinuri anti-COVID-19, preferând să le vândă la preţuri exorbitante ţărilor mai bogate.
Sursa: ProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook