Extern 

Țara care renunță la certificatul verde. Eliminarea se va face treptat de pe 31 martie.

Țara care renunță la certificatul verde. Eliminarea se va face treptat de pe 31 martie.

Este oficial. Italienii încep să renunţe treptat la certificatul verde. Procesul gradual de eliminare a prezentării certificatului verde va începe pe 31 martie, dar nu se va finaliza înainte de 15 iunie. Totuși ar putea rămâne valabil la locul de muncă și pe timpul verii, scrie Corriere della Sera

Certificatul verde COVID

Renunțarea la certificatul verde s-ar putea încheia pe 15 iunie în Italia doar dacă curba epidemiologică va continua să coboare așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Primele vizate vor fi locurile în aer liber și abia la final nu se va mai ține cont de el la muncă. Trebuie să reținem că în Italia este în vigoare o obligație de vaccinare pentru cei de peste 50 de ani care va expira pe 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri certificatul verde să fie necesar și pe timpul verii.

Pe 31 martie expiră starea de urgență în Italia. ”Trebuie să finalizăm administrarea celor trei doze pentru a finaliza campania de vaccinare. În acest ritm este absolut rezonabil să credem că până în martie am fi putut finaliza operațiunea, deschizând un nou scenariu către o relaxare progresivă a măsurilor restrictive, inclusiv a certificatului verde”, a declarat subsecretarul din Sănătate Andrea Costa.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook