Sport 

 Edi Iordănescu și-a ales secundul la echipa națională: Jerry Gane!

 Edi Iordănescu și-a ales secundul la echipa națională: Jerry Gane!

Edward Iordănescu, 43 de ani, noul selecționer al României, a decis și l-a ales ca principal colaborator pe Ionel Gane (50). A mai fost „secund” și în mandatul lui Cosmin Contra, iar în urmă cu un an era „principal” la Dinamo.

Căutările lui Edi Iordănescu pentru postul de antrenor secund au luat sfârșit. Noul selecționer a găsit în sfârșit o variantă care să fie compatibilă din toate punctele de vedere cu acest rol. E vorba despre fostul fotbalist, Ionel Gane, poreclit Jerry. 

Ionel Gane, „secundul” lui Edi Iordănescu

Până la el, rând pe rând, variantele Pintilii, Teja, Maftei și Pancu au picat din diferite motive: primul nu avea nici un fel de licență și a și refuzat propunerea, Teja nu era agreat de conducerea FRF, Maftei n-a dorit o colaborare cu Edward, iar Pancu, propus de Stoichiță, n-a fost pe placul lui Iordănescu jr.

Jerry Gane va reveni practic pe banca echipei naționale, acolo unde s-a aflat vreme de mai bine de 2 ani. El s-a aflat în staff-ul lui Cosmin Contra între octombrie 2017 și noiembrie 2019. Cu Contra lucrase și la Dinamo, în două rânduri. Ultima dată a fost în sezonul trecut, iar după ce Cosmin a plecat, Gane a fost instalat principal și a condus echipa în 18 partide. El mai antrenase în calitate de A1 și alte echipe, precum U Craiova, Corona Brașov, Petrolul, CS Turnu Severin.

Ionel Gane, CV mai bun ca fotbalist

La nivelul Ligii 1, Gane a adunat 74 de meciuri în calitate de tehnician, primele fiind bifate în urmă cu aproape 20 de ani, când a asigurat un interimar pentru o perioadă scurtă la Universitatea Craiova, unde era legitimat ca fotbalist. De fapt, cariera de jucător a fost una care a arătat bine. 

A jucat în România la 3 dintre granzi: Universitatea Craiova, Dinamo și Rapid, dar a bifat și experiențe în străinătate: Spania, Germania, Elveția, China. A reușit să câștige un titlu de campion în Țara Cantoanelor, cu St. Gallen, grupare cu care în 2001 a jucat împotriva Stelei în Cupa UEFA și în fața căreia a reușit calificarea. Are în palmares și Cupa României, obținută cu U Craiova, în 1993, când avea numai 22 de ani. Gane a jucat și în echipa națională, a bifat 6 selecții: prima în 1992, cu Insulele Feroe, ultima în 2001, împotriva Slovaciei.

Sursa: GazetaSporturilo.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook