Stiri 

ANPC a închis temporar trei magazine Profi din București după ce a găsit gândaci morți

ANPC a închis temporar trei magazine Profi din București după ce a găsit gândaci morți

Inspectorii ANPC au decis să închidă, pentru o perioadă de cel mult şase luni, trei magazine din București din rețeaua Profi.

Astfel, potrivit unui comunicat, ei au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 144.000 lei operatorului comercial, în urma unor controale derulate marţi în şapte magazine situate în sectoarele 2, 3, 4 şi 6.

Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui. Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, conform sursei citate.

La amenzile contravenţionale în valoare de 144.000 lei s-au adăugat măsuri complementare, precum: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate (pentru şase unităţi) şi închiderea temporară pe o durată de cel mult 6 luni pentru trei magazine.

Cele mai importante abateri de la legislația în vigoare constatate de comisarii CRPCR București-Ilfov, descoperite la magazinele Profi, potrivit ANPC:

– comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice și lovituri mecanice

– comercializarea unor produse cu data durabilității minimale de consum depășită

– utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător

– comercializarea, în zona Gastro/Grill, a unor produse fără elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere neigienizate și depreciate

– identificarea unei temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă și masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă și +10,8 grade C, la cea rece

– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare și de ambalaje, cu vopsea exfoliată și cu scurgeri de lichide

– lângă rafturile cu produse au fost găsite, pe pardoseală, gândaci morți

– existența pavimentului depreciat si igienizat necorespunzător, în magazine

– existența unor zone din tavan cu infiltrații și mucegai

– utilizarea unor cuptoare electrice și friteuze neigienizate

– comercializarea unor produse congelate cu acumulări de gheață în ambalaj și arsuri de congelare.

Sursa: ProTV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook