Stiri 

Rusia începe să-și retragă trupe de la granița cu Ucraina, dar anunță alte exerciții militare: ”Este dreptul nostru”

Rusia începe să-și retragă trupe de la granița cu Ucraina, dar anunță alte exerciții militare: ”Este dreptul nostru”

Rusia

Rusia începe să-și retragă o parte din trupele masate la granița cu Ucraina, a anunțat marți Ministerul Apărării rus.

UPDATE Kremlinul a confirmat marţi retragerea unei părţi din forţele ruse staţionate lângă frontiera cu Ucraina, evocând un “proces obişnuit” şi denunţând “isteria” Occidentului cu privire la o presupusă invadare iminentă a acestei ţări de către Rusia, informează AFP.

“Am spus mereu că după încheierea exerciţiilor (…) trupele se vor întoarce în garnizoanele lor de origine. Tocmai aceasta are loc acolo, este un proces obişnuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, Moscova urmează să organizeze alte “exerciţii în toată Rusia”, pentru că “este dreptul nostru de a organiza manevre pe teritoriul nostru, peste tot unde considerăm că este potrivit”.

Peksov denunță ”o campanie absolut fără precedent menită să provoace tensiuni”

În timp ce Occidentul şi mai ales SUA au avertizat de mai multe ori cu privire la o invazie iminentă a Rusiei în Ucraina, Peskov a denunţat o “campanie absolut fără precedent menită să provoace tensiuni”. “Acesta este genul de isterie care nu se bazează pe nimic”, a afirmat el.

Rusia a ordonat marţi ca o parte dintre unităţile desfăşurate lângă frontiera cu Ucraina să se întoarcă în garnizoanele lor, un prim semn de detensionare, prezenţa lor alimentând de mai multe săptămâni temeri cu privire la un atac împotriva Ucrainei, pe fondul tensiunilor ruso-occidentale.

Moscova, care a negat mereu orice intenţie războinică, s-a declarat la rândul său ameninţată de expansiunea NATO în Europa de Est şi a cerut “garanţii de securitate”, în special asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la NATO şi că Alianţa îşi va retrage infrastructurile militare de la frontiera rusă.

sursa:stirile PRO TV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook