Stiri 

Putin, după întâlnirea cu Scholz: Rusia nu vrea război şi e pregătită să continue negocierile

Putin, după întâlnirea cu Scholz: Rusia nu vrea război şi e pregătită să continue negocierile

Putin, după întâlnirea cu Scholz: Rusia nu vrea război şi e pregătită să continue negocierile

Putin a spus după întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz că Rusia nu vrea război și va continua negocierile, adăugând însă că situația din estul Ucrainei este ”un genocid”.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat marţi că Rusia nu vrea război şi doreşte ″să continue lucrul în comun″⁣ cu Occidentul asupra securităţii europene şi pentru dezamorsarea crizei legate de Ucraina, dar a descris situaţia din estul separatist prorus al acestei ţări drept un ″⁣genocid″⁣, relatează AFP şi Reuters.

″Dorim noi război? Desigur că nu. De aceea am avansat propuneri pentru un proces de negociere″⁣, a declarat Vladimir Putin la o conferinţă de presă comună la Moscova cu cancelarul german Olaf Scholz.

Liderul de la Kremlin a confirmat retragerea parţială a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina, dar a acuzat totodată Occidentul că nu a venit cu un răspuns constructiv la cererile Rusiei privind securitatea europeană şi că încearcă să-şi consolideze securitatea în detrimentul Rusiei. Moscova ″nu poate închide ochii la modul în care SUA şi NATO tratează principiul indivizibilităţii securităţii″⁣, a subliniat Putin.

Putin: Chestiunea aderării Ucrainei la NATO trebuie lămurită acum

Principiul indivizibilităţii securităţii, adoptat la Istanbul în 1999, stabileşte că securitatea unui stat nu se poate realiza pe seama securităţii altui stat. Moscova invocă acest postulat ca justificare pentru solicitarea ca NATO să excludă orice nouă extindere către Est, cu accent asupra Ucrainei şi Georgiei

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook