National 

Modificare majoră în structura anului şcolar. Părinţii şi elevii sunt scandalizaţi de anunţul ministrului Educaţiei

Modificare majoră în structura anului şcolar. Părinţii şi elevii sunt scandalizaţi de anunţul ministrului Educaţiei

După doi ani extrem de dificili, elevii ar putea trece printr-o nouă schimbare majoră. Ministrul Educaţiei vrea să readucă în structura anului şcolar trimestrele. Epuizaţi deja de modificările continue din ultima perioadă, atât elevii cât şi părinţii sunt revoltaţi de decizie. Trecerea de la semestre la trimestre ar aduce mai multe probleme decât ar rezolva, sunt de părere aceştia.

În martie am putea afla clar dacă anul şcolar va fi împărţit sau nu în trimestre şi asta pentru că, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, abia atunci va putea fi luată o decizie fundamentată în acest sens. Până atunci vor avea loc dezbateri cu specialişti din educaţie, părinţi, elevi, dar şi profesori.

Viziunea ministrului pentru anul şcolar care urmează este una destul de simplă. Acesta ar urma să fie împărţit în aşa numite module de învăţare, cu o durată de 6-8 săptămâni. Iar aceste module vor fi delimitate de vacanţe, trei dintre ele clar stabilite: cea de iarnă, cea de Paşte şi cea de vară. Vor fi încă două vacanţe despre care se discută acum, cea din octombrie şi una în februarie.Sorin Cîmpeanu spune că de când s-a trecut la semestre, calitatea învăţământului a scăzut.

Sursa:Observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook