Surse: PSD și PNL au decis TVA 5% la energie, fără certificate verzi. Calendarul desființării SIIJ

Surse: PSD și PNL au decis TVA 5% la energie, fără certificate verzi. Calendarul desființării SIIJ

Florin Citu, Marcel Ciolacu, PSD, PNL
 Agerpres

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că liderii coaliției au căzut de acord în privința desființării Secției Speciale de investigare a infracțiunilor din justiție, dar și asupra unor măsuri privind facturile la energie.

Astfel, conform surselor citate, PSD și PNL ar fi agreat ca, la energie, TVA-ul să scadă la 5% la gaze și energie electrică, iar certificatele verzi să fie scoase de pe facturile populației.

Acestea sunt doar câteva dintre variantele la care s-ar fi ajuns la un consens în acest moment.De asemenea, liderii celor trei partide din coaliția de guvernare discută în această perioadă și despre cum se poate plafona adaosul comercial pe care producătorii îl pun la alimente.

Sursele politice spun că PSD nu ar dori reducerea TVA la toate produsele, pentru că statul ar avea de pierdut.

Marți ar putea avea loc o ședință a liderilor coaliției PSD-PNL-UDMR la Guvern.

Desființarea Secției speciale, SIIJ

Un alt subiect foarte important despre care ar fi discutat deja liderii coaliției de guvernare ar fi cel al desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Aceștia au stabilit ca proiectul de lege de desființare a SIIJ să ajungă marți, 15 februarie, în Parlament, astfel încât să ajungă joi și vineri în comisiile de specialitate ale deputaților, apoi la vot în plen săptămâna viitoare, după care la Senat.

Motivul accelerării acestui calendar ar fi legat de aderarea României la Spațiul Schenghen – desființarea SIIJ fiind o condiție, potrivit fostului președinte al USR Dacian Cioloș, citat de News.ro.

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook