Meteo 

Temperaturi în scădere. Va fi frig și izolat vor fi depuneri de polei. Minimele ajung și la – 7 grade

Temperaturi în scădere. Va fi frig și izolat vor fi depuneri de polei. Minimele ajung și la – 7 grade

Vremea va fi în continuare în general închisă şi va intra într-un proces de răcire. Minimele pot ajunge și la -7 grade. Iată progrnoza pentru 10 ianuarie.

 

La noapte, cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte în Banat, ploi şi trecător lapoviţă în Oltenia, ploi locale în Muntenia şi Dobrogea, iar în celelalte regiuni doar pe arii restrânse fulguieli sau burniţă.

Pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitatea mai mare în vest. În zonele montane vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre dimineaţă în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona de munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în Maramureş şi 7 grade pe litoral. Pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

Vremea va fi în continuare în general închisă şi va intra într-un proces de răcire. Temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare local în Moldova şi în zonele de munte, mai ales ploi şi lapoviţă în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania, iar în regiunile sudice, ziua va ploua, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte.

În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice, şi pe arii mai restrânse la munte şi în extremitatea de vest, cu viteze mai mari seara şi noaptea în jumãtatea estică a Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei, unde vor fi rafale în medie de 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, uşor mai ridicate doar pe litoral, iar cele minime între -7 şi 2 grade. Îndeosebi în prima parte a intervalului pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

Presiunea atmosferică va crește la valori înalte dinspre nord, încât regimul baric se va schimba la unul anticiclonic.

 

Vremea  la munte

Vremea va fi în continuare în general închisă şi va intra într-un proces de răcire. Temporar va ninge, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului şi local în restul zonei. Vântul va avea intensificări în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 60…65 km/h, iar pe arii mai restrânse şi în restul masivelor, viscolind ninsoarea.

 

sursa: ObservatorNews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook