Sport 

Jocurile Olimpice 2022: China a luat măsuri foarte ferme, conform OMS

Jocurile Olimpice 2022: China a luat măsuri foarte ferme, conform OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat, joi, că prin măsurile “foarte ferme” luate de China împotriva Covid-19 nu există un “risc special” pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), informează AFP.

Ţinând cont de informaţiile de care dispunem, măsurile luate pentru Jocuri sunt foarte stricte şi ferme”, a declarat Michael Ryan, responsabil al operaţiunilor de urgenţă din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vom continua să urmărim situaţia, dar, în acest stadiu, ţinând cont de dispoziţiile luate de organizatori pentru sportivi, noi nu considerăm că există un risc special pentru a găzdui sau a organiza aceste Jocuri, dar este evident că toate măsurile luate vor face obiectul unei analize constante”, a adăugat responsabilul OMS, subliniind în acelaşi timp că în ultimele săptămâni China s-a confruntat “importante creşteri” de Covid-19.

Totuşi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a făcut apel, miercuri, la participanţii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing la „o vigilenţă extremă”, în timp ce actualul val de Covid-19 ar putea împiedica unii dintre sportivii calificaţi să plece spre China.

În cursul unei reuniuni cu porţile închise cu comitetele olimpice naţionale, organizatorii Jocurilor şi federaţiile internaţionale, instanţa olimpică a respins orice perspectivă de amânare, asigurând că totul „este pe calea cea bună pentru desfăşurarea unor Jocuri sigure”, conform comunicatului.

Dar în faţa propagării rapide a variantelor Delta şi Omicron ale coronavirusului, CIO „va trebui să facă totul pentru ca sportivii să nu fie privaţi de visul lor olimpic cu câteva zile înainte de plecarea lor”, a subliniat preşedintele forului olimpic internaţional, Thomas Bach.

CIO a făcut apel, deci, „la toţi participanţii Jocurilor de a da dovadă de o vigilenţă extremă”, urmând „toate consemnele anti-Covid regăsite în manuale, care preconizează în special limitarea “la minimum posibil” a interacţiunilor fizice.

Totodată, „Bula” sanitară anti-Covid a fost instituită marţi în jurul siturilor Jocurilor Olimpice de iarnă la Beijing, cu o lună înaintea debutului probelor care se anunţă cele mai supravegheate din era pandemică.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook