Stiri 

VIDEO. Reportajul Rai 1 despre scandalul cu Șoșoacă. Senatorul “no vax”, în principala presă italiană

VIDEO. Reportajul Rai 1 despre scandalul cu Șoșoacă. Senatorul “no vax”, în principala presă italiană

Sosoaca reportaj

Televiziunea Rai 1 a difuzat, luni seara, reportajul despre vaccinarea din România, în care a inclus și imagini din timpul altercației dintre jurnaliștii italieni și senatorul Diana Șoșoacă.

Reportajul începe cu imaginea unei căruțe pe un drum din România, urmează o discuție cu medicul Adrian Marinescu și apoi se ajunge la incidentul cu Diana Șoșoacă.

“Interviul jurnalistei Rai Lucia Goracci cu senatorul no vax Diana Iovanovici Șoșoacă s-a încheiat în cel mai rău mod posibil . Trupa Tg1 a fost ‘răpită’ ore întregi și în ciuda intervenției poliției, situația a a fost ținută sub control doar datorită ambasadei Italiei”, notează jurnaliștii pe RaiNews.

Apoi, jurnaliștii povestesc cum au întrebat-o pe Șoșoacă despre numărul morților Covid și despre pandemie și cum situația a devenit tensionată, iar apoi senatorul a încuiat ușa, în prezenta soțului său și a unui colaborator.

“Goracci reușește să iasă și odată ce este afară le spune agenților totul, dar când se întoarce, situația degenerează. ‘Soțul senatorului m-a lovit cu pumnul’, a spus Goracci”, mai scriu jurnaliștii.

Ei adaugă că incidentul s-a încheiat opt ore mai târziu, după intervenția Ambasadei Italiei.

Reacția sindicatului jurnaliștilor

Sindicatul jurnaliștilor Rai, Usigrai, a solicitat ca guvernul italian și UE să ceară explicații guvernului României pentru cele întâmplate.

“Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple”, scriu reprezentanții sindicatului, amintind că jurnalista a fost “răpită în biroul unui senator no vax în timpul unui interviu, lovită cu pumnii în fața polițiștilor care ar fi trebuit să o protejeze și apoi percheziționați și ținuți ore în șir în secția de poliție. Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară explicații guvernului român cu privire la cele întâmplate”.

Cum a relatat presa din Italia cazul

Cazul de luni a atras atenția presei din Italia, numeroase publicații relatând ceea ce s-a întâmplat în România. Toate publicațiile o descriu pe Diana Șoșoacă ca fiind senatorul “no vax”.

“’Ce pandemie? Zero morți? Toți vor fi judecați, va fi un Nürnberg 2’, tună parlamentarul”, spun cei de la ADN Kronos, când povestesc incidentul.

“Răpită în România de un senator no vax, atacată fizic și eliberată abia după opt ore datorită unei intervenții diplomatice”, scris și cei de la Today.it.

″Închisă în birou, bătută și percheziționată. Asta s-a întâmplat cu o echipă Tg1 trimisă în România pentru a o intervieva pe senatorul No Vax Diana Iovanovici Șoșoacă”, noteză și La Stampa.

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook