Stiri 

Raed Arafat: Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două. Nu toată lumea va respecta regulile

Raed Arafat: Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două. Nu toată lumea va respecta regulile

revelion

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că efectele petrecerilor din noaptea de Revelion se vor vedea în aproximativ două săptămâni.

Arafat a recunoscut că nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19.

“Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile. Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariţiei tulpinii Omicron a coronavirusului, potrivit Agerpres.

Acces vor avea nu doar cei vaccinați și trecuți prin boală, ci și cei cu test negativ. În cazul petrecerilor în stradă, în aer liber, nu va fi nicio limită legată de numărul de participanți, dar cu toții trebuie să poarte măști de protecție.

În schimb, cei care voiau să petreacă în cluburi și discoteci, trebuie să mai aștepte, pentru că aceste localuri rămân închise.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook