Local 

Ziua României sărbătorită la Târgoviște și in județul Dâmbovița!(GALERIE FOTO)

Ziua României sărbătorită la Târgoviște și in județul Dâmbovița!

La împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis: „Ziua Națională este despre români și România, despre ceea ce ne definește cu adevărat, despre valorile și principiile care ne caracterizează ca popor. Este o întoarcere în timp către 1918, dar și o întoarcere sinceră către noi, cei de astăzi, către calitatea de urmași demni ai celor care au realizat Marea Unire. Unitatea și solidaritatea au fost acele principii pe care, indiferent de timpul istoric, s-au fundamentat victoriile românilor.Acum, ca și atunci, este nevoie de unitate și solidaritate! Secolul care a trecut de la Marea Unire a consolidat și maturizat instituțional și politic România, stat care a rezistat războaielor, totalitarismului sau tendințelor extremiste.Gândurile mele se îndreaptă și către angajații sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională care astăzi sunt la datorie pentru un scop comun: siguranța românilor. Le mulțumesc pentru angajamentul lor de credință și patriotism luat în numele acestei țări! La mulți ani, români! La mulți ani, România!De asemenea, în contextul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României, personalul structurilor MAI se află la datorie pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.Misiunile acestora se concentrează pe prevenirea producerii evenimentelor ce aduc atingere ordinii și siguranței publice, pe desfășurarea în condiții de normalitate a ceremoniilor militare și respectarea măsurilor legale pentru prevenirea răspândirii noului corona viru.

Și la Târgoviște ceremonia de 1 Decembrie şi depunerile de coroane s-au desfăşurat sub restricţiile în vigoare, lucru care a stârnit controverse in rândul cetățenilor prezenți dar și a oficialităților, primarul Târgoviștei Daniel Cristian Stan exprimându-și nemulțumirea legată de reglementările actuale.

La festivitatea dedicată zilei naționale a Romaniei au fost prezenți pentru depunerea de coroane mai marii oraşului și ai județului, dar și numeroase personaje marcante din scena politica dâmbovițeană.

Eroii neamului românesc nu au fost uitați nici in localitățile din județul Dâmbovița unde în ciuda restricţiilor impuse,e autoritățile locale din mai multe comune au depus coroane de flori la monumentele închinate cinstirii eroilor neamului românesc.

Comuna Dragodana este unul din exemple, primarul Gheorghe Sandu si administrația locală au depus coroane de flori într-un cadru mai restrâns la toate monumetele eroilor din comuna.

Si la Aninoasa ziua României a fost marcată într-un mod special de catre primarul comunei Vladuț Niculae si administrația locala.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook

Open Whattapp