Politic 

PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier

PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier

marcel ciolacu iese din conferinta de presa de la psd

ACTUALIZARE: Social democrații au votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali care cer să înceapă rotativa cu un premier PNL, social democrații nu au votat ca primul premier să fie de la PSD. Anterior ședinței, Marcel Ciolacu declara că este normal ca PSD să aibă prioritate deoarece au câștigat alegerile generale.

Știrea inițială

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că social-democrații se întâlnesc azi în Consiliul Politic Național pentru a vota propunerea de premier care va prelua mandatul în prima parte a rotației șefilor din Executiv, scenariu agreat cu cei de la PNL. Acesta spune că este normal ca PSD să aibă prioritate deoarece au câștigat alegerile generale.

„Astăzi mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, şi social, şi Justiţie.

Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Politic Naţional, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul rând de voinţa românilor.

Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotaţie să aparţină social-democraţilor.

Președintele PSD a spus că Florin Cîțu nu poate veni acum premier, după ce a fost demis.

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 13.00, la sediul central al PSD.

Surse din partid au spus, pentru Digi24.ro, că Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier a social-democraților pentru prima parte a rotației de șefi de guvern dintre PSD și PNL. În același timp, social-democrații lasă loc negocierilor pentru ca Nicolae Ciucă să fie o posibilă primă desemnare, în condițiile în care nu îl acceptă pe Florin Cîțu.

La ora 16:00 este programată o nouă întâlnire dintre PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. După ședință, Florin Cîțu a spus că el este propunerea PNL pentru funcția de premier, dar dacă PSD se opune acestei variante, „vedem atunci, interesul PNL primează”.

„PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele propuse de PSD”, a adăugat Cîțu. „Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României, care are atributul constituțional. Încă vorbim de programul de guvernare”.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook