Eveniment 

Nicolae Ciucă: Nu îmi voi depune mandatul. În acest moment negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR

Nicolae Ciucă: Nu îmi voi depune mandatul. În acest moment negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR

Ultima actualizare: 27-10-2021 18:14
Nicolae Ciuca
 Agerpres

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat miercuri că îşi va “juca şansa până la capăt” şi nu-şi va depune mandatul şi până sâmbătă, când este termenul limită, va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului.

“Avem, în continuare, în analiză toate elementele de negociere, urmând să continuăm întreg acest proces de negociere. Tot timpul existe şanse. (…) Nu a fost niciodată această variantă, deci, nu îmi voi depune mandatul. (…) Sâmbătă seară expiră, la ora 24:00, termenul şi până atunci vom avea programul de guvernare şi lista Cabinetului depuse la Parlament (…). Nu este închisă uşa către absolut nimeni, noi continuăm să negociem, continuăm să discutăm şi să avem o soluţie finală. (…) Îmi voi juca şansa până la capăt”, a afirmat Nicolae Ciucă, la sediul PNL, răspunzând întrebărilor pe această temă.

El a spus că, în acest moment, mandatul său la negocierile cu partidele parlamentare este de susţinere a unui guvern minoritar PNL-UDMR.

″În acest moment, mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. (…) Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă, dacă o să fie cazul. (…) Aici cred că pot să avansez o dată, nu mai târziu de vineri, din punctul meu de vedere, este ultima zi când putem să avem acest BPN (pentru a decide flexibilizarea mandatului – n.r.)”, a adăugat Ciucă, potrivit Agerpres.

Despre o întâlnire cu Dacian Cioloş, liderul USR, Ciucă a răspuns: “Am discutat cu dumnealui. Astăzi, acum, suntem aici, mergem să avem această întâlnire, discuţie şi se va comunica ulterior”.

Întrebat dacă liderul USR l-a sfătuit să-şi depună mandatul pentru a avea timp de negocieri 2 -3 săptămâni, iar apoi să revină premier, Ciucă a spus: “Acum, ştiţi că în această perioadă sunt foarte multe sfaturi şi, atunci, pe masa de negociere venim cu elementele care sunt cu adevărat serioase şi ne pot duce către un demers care să asigure ţării un guvern”.

De asemenea, întrebat dacă negocierea cu PSD a fost definitiv închisă, premierul desemnat a precizat: “Nu, nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să negociem, continuăm să discutăm şi să avem o soluţie”.

În legătură cu faptul că şi PSD şi USR şi-au exprimat neoficial intenţia de a intra la guvernate, Ciucă a precizat: “Pot să înţeleg foarte bine aceste tehnici de negociere, motiv pentru care daţi-ne voie să le folosim şi noi pe ale noastre”.

“Nu avem încă o decizie în acest sens. Cum să alegem dacă noi discutăm despre un guvern minoritar”, a adăugat premierul desemnat.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook