Politic 

Negocieri politice fără rezultat. După refuzul USR, PNL este forțat să facă alianță cu PSD

Negocieri politice fără rezultat. După refuzul USR, PNL este forțat să facă alianță cu PSD

Mai sunt trei zile până când premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să negocieze o majoritate pentru a-și instala cabinetul la Palatul Victoria. Conform unor surse, liberalii sunt însă… strânși cu ușa de PSD, cu care s-au și întâlnit marți seară.

Pretențiile social-democraților merg până la obținerea unor portofolii în viitorul Guvern, de aceea, discuțiile au eșuat, dar s-ar putea relua.

Propunerea de armistițiu politic, lansată marți de premierul desemnat Nicolae Ciucă, a fost respinsă de USR. Potrivit unor surse, președintele acestui partid a repetat inclusiv miercuri faptul că nu dorește să se întâlnească cu premierul propus.

În aceste condiții, liberalii sunt nevoiți să facă o alianță cu PSD. De altfel, cele două părți au avut deja o întâlnire, recent, deși nimeni nu recunoaște acest lucru. Surse politice spun că s-au văzut și marți seara la o vilă din București.

În aceste condiții, PSD insistă să primească ministere în cadrul Guvernului. De altfel, social-democrații s-a întrunit într-o şedinţă în care au discutat variantele de lucru, o parte din social-democraţi afirmând că, dacă tot se pune problema unui sprijin în Parlament, atunci să se facă transparent, prin participarea directă a PSD la guvernare.

În acest punct s-au blocat discuțiile PSD cu PNL. Rămâne de văzut dacă liberalii vor flexibiliza mandatul de negociere cu social-democrații.

Duminică, 31 octombrie, este termenul limită până când Nicolae Ciucă trebuie să vină în Parlament cu o propunere de Guvern.

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook