Economic 

Valul patru a determinat stagnarea chiriilor

Valul patru a determinat stagnarea chiriilor

Noul val al pandemiei de COVID-19 a determinat o stagnare a prețurilor pe piața închirierilor, arată un studiu RE / MAX România. Totodată, cererea pe ambele segmente – rezidențial și office – a rămas constantă față de aceeași perioadă a anului trecut, însă a scăzut comparativ cu 2019.

Conform informații cumulate din birourile RE / MAX România, cererea pe segmentul chirii rezidențiale a cunoscut în septembrie sau creștere de cca. 20% față de anul precedent, cele mai numeroase solicitări fiind începutul lunii, când planul de învățământ a precedat relația școlilor în format fizic. Însă această a scăzut accentuat spre sfârșitul lunii, când condițiile sunt impuse de pandemie au devenit mai restrictive, iar universitățile au anunțat reluarea cursurilor în mediul online.

Cele mai căutate tipuri de locuințe rămân, în continuare, apartamentele, urmează de garsoniere și case / vile. Totodată, în ciuda scumpirilor din ultimul perioadă, prețul chiriilor sa menținut relativ constant, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Prețuri separat cu două camere

În prezent, pentru un apartament cu două camere, prețuri la închiriere variabilă între 300 și 600 de euro în București, 300 și 550 de euro în Cluj, respectiv 250 și 450 de euro în Timișoara, în funcție de zonă, finisaj și suprafață. Pentru o garsonieră, chiriașii plătesc între 200 și 350 de euro în București, 200-350 de euro în Cluj și 150-250 de euro în Timișoara.

„Condițiile incerte din piață ne împiedică să facem predicții pentru viitor, însă principalul factor de schimbare a tendințelor, cu impact direct asupra pieței chiriilor în orașele mari, este reprezentat de evoluția pandemiei și a măsurilor restrictive impuse de autorități”, a declarat Iulian Berghian, Director Executiv RE / MAX România

Funcționarea școlilor în online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidențiale

În anul 2020, funcționarea școlilor în online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidențiale, mai ales în principalele orașe universitare. Cele mai mari schimbări s-au remarcat, însă, pe piața clădirilor de birouri, unde angajatorii, datorită necesității implementării sistemului work from home, au renunțat la spațiile de birouri sau au renegociat în jos chiriile. Mediafax

sursa: romania24.ro 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook