Economic 

Cât de mult va crește salariul fiecărui român în 2021. E oficial!

Cât de mult va crește salariul fiecărui român în 2021. E oficial!

De la început trebuie spus că această cercetare vizează doar estimările companiilor din România. Prin urmare, este anticipată o creştere salarială de 5% pentru anul 2022.

De asemenea, odată cu această majorare pentru salariul fiecărui român, se va pune accentul din ce în ce mai mult pe pachetele de beneficii. Astfel, unii angajatori vor acorda angajaților asigurări de sănătate şi viaţă.

La această idee s-a ajuns mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Asta reiese din rezultatele studiului Total Remuneration Survey (TRS) 2021, publicat vineri de o companie de consultanţă și citat de Agerpres.

Conform Mercer Marsh Benefits, cursurile de specializare, tichetele de masă şi maşina de serviciu au devenit beneficii acordate din ce în ce mai rar de companii în ultimii 3 ani. În acest context a crescut numărul asigurărilor de viaţă şi de sănătate acordate de companii.

În aceste condiții, reprezentanții companiilor participante la studiu anticipează o creştere salarială medie de 5% atât pentru 2021, cât şi pentru 2022.  Cel mai important salt este în retail şi în industria auto (+6%).

Mutarea de la o companie la alta are efecte

Raluca Turcan, întrebată cât este salariul minim pe economie: Putem fi un pic serioși, vă rog

„Anticipaţiile relevă faptul că majorările salariale pot fi accelerate de către angajaţi prin migrarea de la companie la companie, pe aceeaşi poziţie. În Top 3 industrii care îşi plătesc angajaţii cel mai bine, comparativ cu salariul mediu din România, se află: farma (+30% faţă de salariul mediu), IT (+17%) şi producţie& agricultură (+13%).

Totodată, în funcţie de tipul departamentului cu salariul mediu cel mai bun, angajaţii din IT sunt în top cu un plus de 28% faţă de medie. De asemenea, angajaţii din zona analizei de date sunt cel mai bine plătiţi (+45% faţă de salariul mediu din România şi cu 10% mai mult decât angajaţii din zona de programare IT), în timp ce salariaţii care se ocupă de management de proiect beneficiază de salarii cu 22% mai mari decât media naţională.

A treia poziţie în topul salariilor în funcţie de departamente o ocupă angajaţii din zona Corporate Affairs şi Finance (7% peste salariul mediu)″, arată sursa citată. Studiul mai arată că un operator de transport câștiă 62.000 lei/an (venit brut). O persoană care este contact center încasează 74.500 lei/an (venit brut), în timp ce un electrician/mentenanţă ridică 79.000 lei/an (venit brut).

Cât câștigă un specialist în marketing digital

Un specialist în marketing digital, cu experienţă 1-3 ani e plătit cu 115.712 lei/an, venit brut. Specialistul în producţie & îmbunătăţire procese, cu experienţă 5 – 7 ani primește 145.608 lei/an, venit brut. Un angajat pe funcția de business intelligence are 222.919 lei/an (venit brut), iar unul care lucrează ca agile coach specialist încasează 305.167 lei/an.

O angajată s-a trezit în cont cu un salariu de 23.000 de euro

„Pe poziţiile din zona middle management, cele mai bine plătite posturi sunt: Manager – Centru de distribuţie (185.169 lei/an, brut), Manager – HR Business Partner (215.532 lei/an, brut), Manager – Finance Business Partner (248.845 lei/an, brut) şi Manager – Quality Assurance Engineering (289.530 lei/an, brut).

În ceea ce priveşte primele şi bonusurile, 69% dintre companii acordă prime/bonusuri de Crăciun, în timp ce 60% acordă beneficii cu ocazia Paştelui, 34% dintre organizaţii acordă beneficii pentru transport, valoarea anuală medie/angajat fiind de 1.637 lei. Valoarea anuală medie a primei de Crăciun este de 530 de lei, iar cea de Paşte este 386 de lei.

Şi din perspectiva numărului de zile de concediu, companiile au politici diferite. Astfel, industriile care acordă un număr peste medie a zilelor de concediu de odihnă sunt: automotive, IT, Farma (25 zile/an), producţie, bunuri de consum, agricultură (24 zile/an)″, se arată în studio,. 410 companii din România au participat la studiul realizat de Mercer, o companie globală de consultanţă în sănătate, remuneraţie şi cariere, prezentă pe piaţa locală sub forma parteneriatului Mercer Marsh Benefits.

sursa: evz.ro 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook