Meteo 

Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, până sâmbătă dimineaţă. Zonele vizate

Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, până sâmbătă dimineaţă. Zonele vizate

ploi
 Shutterstock

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă dimineaţă, se vor semnala ploi, în urma cărora se vor acumula cantităţi însemnate de apă, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, în special în nord-vestul, centrul şi sud-vestul ţării.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, dar spre seară vor fi înnorări şi averse.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteorologică, arătând că, de vineri de la ora 10.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, vor fi ploi, cu cantităţi de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

″În intervalul menţionat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest şi pe alocuri în rest, după-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi pe suprafeţe mici, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, 30…40 l/mp”, au transmis meteorologii.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook

Open Whattapp