Politic 

Ultimă Oră! Florin Cîțu a demis toți prefecții şi subprefecții de la USR PLUS

Ultimă Oră! Florin Cîțu a demis toți prefecții şi subprefecții de la USR PLUS

Decizie de ultimă oră din partea premierului Florin Cîțu care a demis toți prefecții și subprefecții de la USR PLUS. A fost dat afară inclusiv prefectul Municipiului București. La nivelul țării erau în total 14 prefecți și 28 de subprefecți de la USR PLUS.

Florin Cîțu a demis toți prefecții și subprefecții de la USR PLUS

În ședința de joi, 9 septembrie 2021, Guvernul României a adoptat hotărârile de eliberare din funcție a tuturor prefecților și subprefecților de la USR PLUS. Este vorba despre 14 prefecți și 28 de subprefecți.

A fost demis inclusiv prefectul Municipiului București. Anunțul a fost făcut chiar de către premier, imediat după ședința de Guvern.

În continuare, Ministerul Afacerilor Interne va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuții. Florin Cîțu a precizat că nu vor fi numiți în funcție alți prefecți și subprefecți, pentru că atribuțiile lor vor fi preluate.

Situația rămâne așa, ca la secretarii de stat. Nu se numește nimeni pe acele locuri doar rămân posturi libere și se preiau din atribuții, a precizat premierul României.

Premierul a ținut să precizeze că nu are de gând să oprească proiectele stabilite cu cei de la USR PLUS pentru că toate sunt importante, inclusiv cel cu loteria.

De menționat este că atribuțiile prefecților demiși vor fi preluate de către subprefecți. Este și cazul lui Alin Stoica, prefectul Capitalei care și-a pierdut funcția.

Cîțu a dat de înțeles încă de miercuri, 8 septembrie, că va lua această măsură, precizând că i se pare normal să plece tot aparatul USR-PLUS, dacă tot nu mai este la guvernare.

Dan Barna și miniștrii USR-PLUS și-au depus demisiile

Se întâmplă schimbări importante la nivel politic, în România. Unii au numit-o criză politică și au legat de ea căderea leului românesc din ultima perioadă, în raport cu moneda unică europeană euro.

Marți, 7 septembrie, vicepremierul Dan Barna și cei cinci miniștri ai USR PLUS și-au depus demisiile la Guvern.

Este vorba despre Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea.

În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe, a anunțat Dan Barna pe Facebook.

Portofoliile rămase vacante au fost preluate interimar. Florin Cîțu a preluat interimatul la Ministerul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu la Ministerul Transporturilor, Cseke Attila la Ministerul Sănătății, Virgil Popescu la Ministerul Economiei și Sorin Cîmpeanu la Ministerul Cercetării.

Sursa: Fresh24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook