Eveniment 

Dâmbovița!O ursoaică și puiui ei au fost loviți de tren în Buciumeni. Cazul, cercetat de Garda de Mediu

 

Dâmbovița!O ursoaică și puiui ei au fost loviți de tren în Buciumeni. Cazul, cercetat de Garda de Mediu

O ursoaică şi puiul ei au fost loviţi de tren luni dimineață, pe raza comunei Buciumeni, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmboviţa.

loviţi de tren urs a fost lovit de tren

”La data de 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Buciumeni, satul Dealul Mare, o ursoaică şi un pui de urs în vârstă de aproximativ 6 luni au fost loviţi mortal de un tren industrial ce transporta materie primă”, precizează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, citați de Agerpres.

Doi urși au fost loviţi de tren, un altul a reușit să fugă

Ursoaica și unul dintre pui au murit pe loc, după ce un marfar i-a lovit în plin, în timp ce traversau calea ferată. Celălalt pui ar fi reușit să se ferească și să fugă.

Mecanicul  trenului a fost cel care a sesizat la 112 faptul că între localitățile Pietroșița și Buciumeni, trenul a lovit o ursoaică cu doi pui. Unul dintre pui s-a retras în habitatul natural. Garnitura de tren nu a fost oprită. Jandarmii s-au deplasat la locul incidentului pentru a asigura zona.

Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului. Cel mai probabil, animalele coborâseră în căutare de hrană, fiind o zonă înconjurată de păduri, și au fost lovite de tren în timp ce traversau calea ferată. Cadavrele au fost examinate de anchetatori și ulterior ridicate de la locul accidentului.

La fața locului s-au deplasat și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Dâmbovița. Animalele au fost preluate cu un utilaj și îngropate. (A.B.)

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook